Història del mètode


 

 

SISTEMA ARC. ®

 

 

Antoni Munné, creador del Sistema ARC, va exercir de terapeuta professional, investigador i divulgador del sistema des de la fundació del Centre de Correcció i Condicionament Físic a Barcelona l’any 1982, fins la seva jubilació l’any 1998. Durant aquest període va formar a un nombre considerable de terapeutes en el sistema.

L’any 1998, davant la seva imminent jubilació, un grup de terapeutes formats en el Centre de Correcció i Condicionament Físic van observar la necessitat de donar continuïtat al treball terapèutic i de divulgació iniciat pel Toni. Fruit d’això es van convocar les primeres jornades de terapeutes en el Sistema ARC al setembre del 1998.

A aquestes jornades assistiren 18 terapeutes i van donar recolzament a 12 més, del total de 42 professionals formats per Toni Munné. En aquest esdeveniment es van exposar diverses ponències en relació a les formes, continguts i marc terapèutic que havia de seguir el sistema amb els seus mètodes.

Dins del debat de les ponències van sorgir grups de treball que donaren com a resultat les bases de la creació de l’Associació Professional de Terapeutes en el Sistema ARC, amb els objectius de reunir els diferents professionals formats i crear un marc on sentir-se representats, de divulgació del sistema, d’investigació, de formació amb garanties de bona praxi professional i de vetlla per la integritat del Sistema ARC.

A finals del 1998 van quedar elaborats els estatuts de l’Associació i dins el primer trimestre del 1999 va ser constituïda legalment amb el nomenament de la primera Junta Rectora. El codi deontològic va ser aprovat l’any 2000.

Des d’aquest moment, l’associació ha anat aprofundint en cada punt dels marcats al seu inici. Actualment recull un ampli espectre dels professionals formats, difon el sistema per mitjà d’intensius, seminaris, conferències, col·laboracions amb entitats i disposa de trobades periòdiques en les que s’exposen estudis i investigacions relacionades amb el sistema. Tanmateix, recolza a l’Escola de formació professional i està aconseguint que el sistema sigui cada vegada més conegut i valorat entre el públic en general.

Segueix-nos

Carrer de gràcia núm. 91
08201 Sabadell
937251514

Matins: de dilluns a divendres de 10h a 12h

Tardes: de dilluns a divendres de 17h a 20h