Microgimnàstica


 

 

 

 

 

La Microgimnàstica és un mètode terapèutic englobat en el Sistema ARC que, generalment, es practica en grup.

Amb la Microgimnàstica s’experimenta amb el cos d’una forma conscient. Mitjançant postures molt estudiades en les que es realitzen “micromoviments” senzills, es dirigeix l’atenció cap a l’interior i, amb una respiració adequada, la persona practicant de la Microgimnàstica investiga el funcionament de l’aparell locomotor.

La pràctica d’aquesta teràpia proporciona la flexibilitat i el to adequats a les diferents estructures musculars i articulars, disminueix les tensions i restableix la vitalitat de l’organisme.

La Microgimnàstica ens ofereix la possibilitat de revisar els hàbits posturals i de moviment que realitzem diàriament i, d’aprendre a rebutjar els que són perjudicials per substituir-los per d’altres que curin.

La finalitat es retornar a l’organisme l’HARMONIA original per a sentir-se còmode i saludable en el viure de cada dia.

 

 

POSTURES FONAMENTALS EN MICROGIMNÀSTICA:

 

APLICACIONS

La Microgimnàstica està indicada per a la:

· Consecució d’una major flexibilitat i elasticitat múscul-articular.

· Suavització de la hiperlordosi lumbar i dels seus problemes associats: lumbàlgies, retrolistesi, sacralització de L5, pinçaments, dolors ciàtics…

· Suavització de la hiperlordosi cervical i els seus problemes associats: cefalees, vertígens, pinçaments, cervicàlgies, parestèsies…

· Correcció de les desviacions articulars de les extremitats inferiors, amb els seus símptomes associats: gonartrosi, genu varum, genu valgus, hallux valgus, dits en martell, peus plans, peus caves, coxartrosi, genu recurvàtum o en hiperextensió…

· Suavització de la hipercifosi dorsal.

· Reducció de la simptomatologia derivada de:

· Artrosi vertebral (cervicoartrosi, lumbartrosi…)

· Quadres inflamatoris (artritis, espondilitis, sacroilitis…)

· Quadres psicosomàtics (taquicàrdies, híper acidesa, espasmes musculars, trastorns del son, estats depressius, dispnea, manca de concentració…)

· Fatiga crònica i fibromiàlgia, doncs afavoreix la mobilització no forçada del conjunt múscul-esquelètic molt contracturat.

· Adquisició d’un més gran coneixement funcional del cos, un increment de la propiocepció, que incideix en un ràpid i efectiu canvi d’hàbits posturals (EDUCACIÓ CORPORAL)

· Correcta disponibilitat corporal i de l’esquena al llarg de l’embaràs. Ajuda també en el treball respiratori de preparació al part.

Segueix-nos

Carrer de gràcia núm. 91
08201 Sabadell
937251514

Matins: de dilluns a divendres de 10h a 12h

Tardes: de dilluns a divendres de 17h a 20h